Gå direkt till innehåll
Bra produkter och leverantörer – men det är människorna som gjort det möjligt

Nyhet -

Bra produkter och leverantörer – men det är människorna som gjort det möjligt

Ett uppdrag som från början omfattade ca 460 lägenheter växte och resulterade i fem olika projekt med totalt ca 1400 lägenheter och 18 radhus.

När det stod klart att installationsentreprenören Umia i Stockholm skulle projektera flera stora nyproduktionsprojekt i Stockholm valde man Rexel som grossistpartner.

- Vi upplevde att Rexel var den grossist som visade framfötterna direkt och ställde följdfrågor om processen för att kunna bidra på bästa sätt. De hade bra dialog med leverantörerna, säkerställde en bra prisbild utan att tumma på kvalitén, vilket resulterade att vi valde Rexel som leverantör till samtliga projekt, säger Jan Stenberg, Kalkylator Elteknik på Umia.

I november 2019 bjöd Umia in till ett gemensamt uppstartsmöte där leverantörer, ansvariga kalkylatorer, ledande montörer och projektledare fick möjlighet att träffa varandra redan innan projektet satte i gång. Där och då skapades relationer och nya kontakter knöts – något som har varit en bidragande faktor i det lyckade samarbetet. På Umia har man en samarbetsfilosofi där man ser alla teknikområden som en helhet och planerar uppdragen med en gemensam budget. Det är ett framgångsrikt och effektivt koncept samt ett smartare och roligare sätt att arbeta på, menar Jan Stenberg.

De extremt stora produktvolymerna krävde att man hittade skräddarsydda processer för att säkerställa alla leveransflöden. För att montörerna skulle kunna ha kontroll på alla beställningar tog Umia och Rexel tillsammans fram materialspecifikationer som lades upp i inköpsverktyget och trots att en stor del av arbetet skett under en pandemi har det fungerat riktigt bra.

- En framgångsfaktor har varit det personliga engagemanget från alla som varit med – genom hela kedjan. Vi behöver jobba med bra människor som är beredda att göra det lilla extra och som kommer med bra lösningar även vid motgångar. Vi har haft bra leverantörer och produkter men det är människorna som gör arbetet möjligt, säger Jan Stenberg.

Även Rexel är nöjda med det lyckade samarbetet med Umia och deras gemensamma leverantörer. Tidig planering och god struktur har bidragit till att allt har fungerat smidigt. Det nära samarbete som Rexels säljare haft med Umias ledande montörer och projektledare som har varit nyckeln till att man tillsammans lyckats gå i mål med projektet på ett så framgångsrikt sätt.

Några av produkterna använts i produktionen:

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349