Gå direkt till innehåll
Fastighetsförvaltare som agerar nu sparar stora pengar

Nyhet -

Fastighetsförvaltare som agerar nu sparar stora pengar

Många fastigheter och företag har haft det tufft under elprisstegringen. Men det finns några enkla åtgärder att vidta för att dra ner elkonsumtionen. Många större anläggningar har fortfarande äldre lampor som ofta drar tio gånger mer energi än en modern LED-lampa. Under 2023 stoppas dessutom tillverkning och import av olika miljöfarliga lysrör inom EU, vilket är en anledning att snabbt se över sin belysning för att kunna hålla i gång verksamheten.

En ljusare framtid med bättre belysning och billigare elkostnad
Iggesund IK
har med hjälp från Rexel sparat in 78.980 kWh om året genom sin belysningsåtgärd. En minskning med 55 procent. Samtidigt minskar man sina koldioxidutsläpp med 1.579 kg om året. Bra för både den lokala föreningen och för miljön! Rexel hjälpte Iggesund till en modern, platsanpassad belysningslösning som skapar bättre ljusmiljö, ökat välmående, reducerat underhållsbehov, bättre ekonomi och sist men inte minst radikalt lägre miljöbelastning. Investering kommer bara ta föreningen 0,8 år att betala av.

Genom samarbetet med Svenska fotbollförbundet hjälper Rexel Sveriges fotbollsanläggningar att få ner energikostnaderna. Det funkar så klart likadant för exempelvis industrier eller kommunala sporthallar – gammal belysningsteknik drar flera gånger så mycket energi som modern. Alla vinner på ett byte.

Som tur är har just denna fotbollsförening varit ute i tid, för det kommer bli tufft för de som inte springer på bollen nu. Belysningsbranschen har räknat ut att det finns ca 17 miljoner vanliga lysrörsarmaturer i landet. Med en utbytestakt om 1 miljon varje år betyder det att vid naturlig avgång tar det 17 år innan alla är ersatta med alternativa ljuskällor. Elektrikerna är redan i dag för få, så frågan är vem som ska få bra och billigare belysning?

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349