Gå direkt till innehåll
Linghem SK i Östergötland tar miljöarbetet på allvar och genererar egen energi från solcellsanläggning, med hjälp av Energiinitiativet.
Linghem SK i Östergötland tar miljöarbetet på allvar och genererar egen energi från solcellsanläggning, med hjälp av Energiinitiativet.

Nyhet -

Förenings-Sverige tar täten i energiomställningen

Linghems SK i Östergötland tar en imponerande ledarroll när det kommer till att skapa sin egen energi. Genom energiinitiativet har föreningen tagit steget att installera en avancerad solcellsanläggning. Denna miljövänliga åtgärd har inte bara revolutionerat föreningens energiförsörjning, utan har också visat sig vara en kraftfull åtgärd för att främja hållbarhet och energieffektivitet.

Med stöd från Rexel, en pålitlig partner i energilösningar, har Linghems SK lyckats implementera en solcellsanläggning som inte bara genererar ren och förnybar energi, utan också möjliggör betydande besparingar. Genom denna åtgärd kommer föreningen spara imponerande 42 670 kWh energi årligen, samtidigt som man minskar sina koldioxidutsläpp med hela 554 kg per år. Denna betydande minskning av koldioxidavtrycket är ett tydligt bevis på föreningens engagemang för att bidra till en mer hållbar och miljövänlig framtid.

Det gemensamma projektet mellan Linghems SK, Svenska Fotbollförbundet och Rexel är ett lysande exempel på hur samarbete och innovation kan driva positiv förändring. Genom att fokusera på energieffektivisering och hållbara energilösningar strävar man inte bara efter att minska kostnader och öka effektiviteten, utan också att främja en medvetenhet kring vikten av att ta ansvar för vår planet och dess resurser. Genom att ge fler föreningar möjligheten att dra nytta av liknande initiativ, öppnar man upp dörrar för en ljusare och mer hållbar framtid för alla.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349