Gå direkt till innehåll
Lätt att spara 65% på sin energiåtgång med ny belysning

Nyhet -

Lätt att spara 65% på sin energiåtgång med ny belysning

För inte så länge sedan gick Riksidrottsförbundet ut med sin oro att idrottsföreningar blir tvingade att stänga delar av sina anläggningar, när energipriserna slår allt hårdare mot föreningarna.

Men det finns enkla åtgärder att vidta för att dra ner elkonsumtionen. Många anläggningar har tex fortfarande äldre lampor som i många fall drar tio gånger mer energi än en modern LED-lampa.

IFK Wreta Kloster utanför Linköping var tidigt ute med att energieffektivisera och tog hjälp av Svenska fotbollförbundets energipartner Rexel, som gjorde ljusberäkning och kalkyl och såg till att Kungsbrohov bollplan fick ny effektiv belysning.

Med Rexels hjälp har föreningen gjort en energibesparing om 65% (-13466 kWh/år), dvs ca 40.000 kr om året i energikostnad, vid installationen. Pengar som kan gå till ungdomsidrotten istället. Åtgärden bidrar också till att minska CO2-utsläppen med 270 kilo per år. Återbetalningstiden är mindre än 5 år.

Svenska Fotbollförbundet har bidragit med ett ekonomiskt stöd till investering genom projektet Energiinitiativet som drivs tillsammans med Rexel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349