Gå direkt till innehåll
Sätila Sportklubbs installation av solceller förväntas spara 57 567 kWh per år, och minska koldioxidutsläppen med 27 009 kg årligen.
Sätila Sportklubbs installation av solceller förväntas spara 57 567 kWh per år, och minska koldioxidutsläppen med 27 009 kg årligen.

Nyhet -

Sätila Sportklubb satsar på solenergi genom Energiinitiativet för en hållbar framtid

Sätila Sportklubb, belägen cirka tre mil från Kungsbacka, tar ett stort kliv mot miljövänlighet genom installationen av solceller på sitt klubbhus. Detta initiativ är en del av ett samarbete med Svenska Fotbollförbundet och projektet Energiinitiativet, som syftar till att hjälpa fotbollsföreningar att bli mer energieffektiva.

Genom installationen av solceller förväntas klubben spara ungefär 57 567 kWh per år, vilket motsvarar en minskning av koldioxidutsläppen med 27 009 kg årligen. Detta steg är inte bara fördelaktigt för miljön utan även för föreningens ekonomi, då det minskar de årliga energikostnaderna avsevärt.

Fotbollsföreningar spelar en viktig roll i sina samhällen, inte bara som idrottsutövare utan också som förebilder för hållbar utveckling, säger Charlotta Schönberg, projektledare för Energiinitiativet. Genom att ställa om till solenergi visar Sätila Sportklubb vägen för andra föreningar att tänka på både miljön och framtiden.

Projektet Energiinitiativet, i samarbete med elgrossisten Rexel, erbjuder ekonomiskt stöd till föreningar som vill förbättra sin energieffektivitet. Hittills har projektet gynnat över 45 föreningar över hela landet.

Denna satsning från Sätila Sportklubb är ett lysande exempel på hur idrottsföreningar kan bidra till en mer hållbar värld, samtidigt som de fortsätter att engagera och inspirera sina medlemmar och samhällen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349