Gå direkt till innehåll
Martin Ericsson Växjö Elmontage tillsammans med Nils Wagander Rexel Växjö vid batterifabrikens bygge.
Martin Ericsson Växjö Elmontage tillsammans med Nils Wagander Rexel Växjö vid batterifabrikens bygge.

Nyhet -

Växtvärk i Växjö

Som följd av en stigande efterfrågan på litiumjonbatterier investerar det svenska företaget Micropower Group nu i en helt ny produktionsenhet för batterier i Växjö.

Rexel levererar allt installationsmaterial och Växjö Elmontage installerar. Det är en 25 000 kvadratmeter stor batterifabrik med huvudkontor som byggs på Nylandaområdet i närheten av flygplatsen i Växjö. Förutom en produktionsenhet för batteriladdare och litiumbatterier, blir det även ett utvecklingscenter. Micropower har helt enkelt vuxit ur sina befintliga lokaler.

- Vi har levererat mängder av kabelrör, över 83 kilometer kabel, centraler, ställverk, canalis och stegar och då är detta bara första etappen, berättar Nils Wagander på Rexel Växjö. Vårt fokus har varit att vara en trygg partner, ha god framförhållning och en leveransplan klar vilket är speciellt viktigt när man som i det här fallet har en tight tidsplan.

Här försörjer nu Rexel och Växjö Elmontage bygget med el- och datainstallation till det imponerande bygget.

- Vi har hittills säkert dragit fyra kilometer kabelstegar och enorma mängder datanät, berättar Henrik Hammarström, projektledare på Växjö Elmontage. Samarbetet med Rexel har fungerat jättebra med leveranser och stöd när det blir plötsliga tillägg eller anpassningar. Det utmanande med det här projektet är just storleken och tiden, och då gäller det att man har ett stabilt samarbete.

Bygget av batterifabriken är indelat i tre etapper där den första ska stå klar i mitten av maj och slutföras med utvecklingscentret i april 2025. Produktionsenheten kommer tillverka batteriladdare, montera batterikluster och innefatta en innovations- och kontorsdel.

- Det är vårt största projekt i Växjö och just nu är vi tretton elinstallatörer på plats. Vi har fått lånat in lite personal från Örebro och Vetlanda från vår ägare Sandbäcken för att hinna med, avslutar Henrik.

Den svenskägda koncernen Micropower har en global verksamhet med bas i Växjö. Man producerar bl.a. batteripack till industrin.

Ämnen

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349