Gå direkt till innehåll
Fossilfritt ger en reducering av CO2-avtrycket med ca 90% jämfört med dieseltranporter
Fossilfritt ger en reducering av CO2-avtrycket med ca 90% jämfört med dieseltranporter

Pressmeddelande -

100 % fossilfritt med Rexel

I ett hållbarhetsarbete kommer transporter högt på listan över åtgärder för att minska klimatavtrycket. Energiteknik-distributören Rexel utför ca 540.000 kundleveranser och 2.000 butikstransporter per år. När de nu gått över till 100% fossilfritt får man en reducering av CO2-avtrycket med ca 90% jämfört med dieseltranporter. En stor vinst för miljön.

- Att minska koldioxidutsläppen genom förnybara drivmedel och högre krav på våra transportörer och oss själva är ett stort och viktigt steg i Rexels hållbarhetsarbete, berättar Thomas Engman Transportchef.

90 procent minskning

De fossilfria transporterna i landet består främst av HVO100 och Biogas, medan storstäderna Stockholm och Göteborg också använder elfordon vid leveranser. Även linjebilarna från Rexels distributionscentraler körs fossilfritt.

- Vi har ambitionen att vara en ledande aktör inom hållbarhet och driver branschutvecklingen mot ett mer energieffektivt och fossilfritt Sverige. Som en del i en global koncern kan vi göra mycket - både nationellt och internationellt, förklarar Humaira Baneryd Hållbarhetsansvarig.

Tillsammans med alla andra aktörer inom elbranschen delar Rexel på ett stort ansvar när det gäller utmaningarna med energiomställningen, klimatförändringar och tillgången till el och satsar därför på energieffektiva produkter, tjänster och lösningar som hjälper Rexels kunder att minska både de egna och slutkundernas utsläpp.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349