Gå direkt till innehåll
70 procent minskat koldioxidavtryck med nytt kabelskyddsrör

Pressmeddelande -

70 procent minskat koldioxidavtryck med nytt kabelskyddsrör

Rexel kan nu erbjuda ett kabelskyddsrör som drastiskt minskar koldioxidutsläppen. Uponors DW Blue är det första dubbelväggsröret för skydd av kablar som når upp till 70 procent minskat koldioxidavtryck. Reduktionen uppnås genom att man blandar i 65 procent förnybart (fossilfritt) råvarumaterial, genom massbalanskonceptet. ISCC-certifiering* ger spårbarhet längs hela leveranskedjan. Det minskade koldioxidavtrycket har även dokumenterats med en EPD (Environmental Product Declaration).

Samma kvalitet och prestanda som standard dubbelväggsrör. Samma livslängd och hållbarhet som vanliga dubbelväggs kabelskyddsrör.

Bidrar till företags hållbarhetsmål:

  • En del i att uppnå verksamhetens hållbarhetsmål
  • Uponor tar ansvar genom att använda hållbart anskaffad förnybar råvara
  • ISCC-certifiering ger spårbarhet längs hela leveranskedjan.

* ISCC, International Sustainability & Carbon Certification, är en global hållbarhetcertifiering som säkerställer att producenter använder återvunnet och förnybart material längs hela leverantörskedjan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349