Gå direkt till innehåll
Catrin Folkesson ny CDO på Rexel

Pressmeddelande -

Catrin Folkesson ny CDO på Rexel

Rexel fortsätter sin digitala resa. Chaufför blir Catrin Folkesson. - Vi vill bli bäst inom digital handel i vår bransch. Därför rekryterar vi den som gjort den här resan flera gånger, inom olika branscher, men alltid med stor framgång, alltså den bästa, säger Håkan Hedberg, vd Rexel Sverige.

Catrin Folkesson börjar på Rexel idag. Hennes titel blir Chief Digital Officer (CDO). Uppdraget är kort och gott att staka ut vägen för Rexels fortsatta digitala resa.

- Erfarenhet är bra. Men att bara kopiera det som fungerat bra tidigare är dåligt. Jag vill titta framåt, och tillsammans med alla duktiga medarbetare på Rexel hitta nya unika lösningar, säger Catrin Folkesson, och tillägger: - Det ska bli spännande, visst, men det säger alla när de startar ett nytt uppdrag, därför vill jag också säga att det känns viktigt. Sverige måste energieffektiviseras, vi måste för att uttrycka mig klart få ut mer pang för samma el. I denna omställning har Rexel, som Europas största elgrossist, en viktig roll.

Håkan Hedberg är också mycket nöjd med rekryteringen: - När du anställer en chaufför betyder det att du vill någonstans. Men chauffören skickar du ju inte ensam i bussen mot målet, med på denna resa är vi alla medarbetare. Ett sådant ansvar lägger jag hellre hos någon som bevisligen kan köra fort och säkert, än någon som just tagit körkort.

Catrin Folkesson har en lång och bred erfarenhet från såväl detaljhandel som tjänstesektorn i Sverige och internationellt, både att framgångsrikt bygga e-handelslösningar och omsätta omnikanalsstrategier till affärer.

Senast på Apoteket Hjärtat och dessförinnan på Coop, där hon också satt i koncernledningen för båda bolagen. Men också tidigare på Clas Olsson och på EF Education First.

- Vi vet hur man gör för att energieffektivisera. Vi har kunskapen och vi har produkterna. Vår resa blir att transformera detta också till den digitala världen, säger Håkan Hedberg.

För mer information och bilder kontakta:

Hans Täckenström, Kommunikationsdirektör Rexel, 072-092 10 31.

Ämnen


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349