Gå direkt till innehåll
Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart

Pressmeddelande -

Nu blir det enklare för elektrikern att välja hållbart

Nu lanserar Rexel, den globala distributionsexperten inom skräddarsydd energiteknik, ett eget hållbarhetsprogram – Sustainable Selection.

Globalt utgör de produkter elbranschen erbjuder en betydande miljömässig och social påverkan under sin livstid, från utvinning av råvaror via transporter till användning och slutskede. Många produkter är nödvändiga i den energiomställning som hela världen befinner sig i, därför är det viktigt att förenkla för installatörerna att välja rätt produkter.

- Vi finns i över 20 länder runtom i världen och hjälper varje dag våra kunder i deras utmaningar att förbättra komfort, säkerhet och energiprestanda i sina installationer, infrastruktur och byggnader. Här har vi ett stort ansvar som samhällsbyggare att hjälpa våra kunder att välja rätt, säger Humaira Baneryd Hållbarhetsansvarig på Rexel Sverige.

Som ledande i sin bransch bidrar Rexel till Sveriges energiomställning även genom hållbarhetsprogrammet, som baseras bl.a. på högsta klass i tredjepartsmärkning från etablerade SundaHus, Byggvarubedömningen och Energy Label.

Urvalskriterier för att hamna i Rexels Sustainable Selection

1. Leverantören har signerat Rexels uppförandekod som ställer sociala och miljömässiga krav.

2. Produkten bidrar till energiomställningen genom minskning av koldioxidutsläppen vid användningstillfället.

Och/eller

3. Produkten uppfyller högsta klass baserat på sin miljöbedömning i välkända och etablerade miljöbedömningar tex SundaHus, Byggvarubedömningen och Energy Label.

Lätt att göra rätt

Det kan inte bli enklare – Hållbarhetsprogrammets logga visas i webbshopen. Intill alla kvalificerade produkter visas ikonen för Rexel Sustainable Selection. Uppfyllda urvalskriterier inom hållbarhet beskrivs på produktsidor. Hållbarhetsprogrammet och urvalskriterierna kommer också utvecklas och förfinas framåt.

- Vi vill guida alla våra installatörer att göra smarta val och välja lösningar som bidrar till att öka takten på energiomställningen, avslutar Humaira.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349