Gå direkt till innehåll
Nu breddar Rexel utbudet för skydd av spårbunden trafik

Pressmeddelande -

Nu breddar Rexel utbudet för skydd av spårbunden trafik

För att järnvägsteknik ska fungera tillförlitligt måste många högkänsliga elektriska och elektroniska system fungera säkert. Man behöver också planera för att minimera anläggningsstillestånd och driftstörningar.

Dessa system är utsatt för yttre påverkan som tex blixtnedslag eller elektromagnetiska störningsfält som skadar eller förstör ledningar, styrkomponenter, moduler eller datorsystem. De leder ofta till driftstörningar och tidskrävande felsökning. Det innebär förseningar i järnvägstrafiken och höga följdkostnader.

Därför lanserar vi utbudet från DEHN, ett ledande internationellt verksamt familjeföretag inom elektroteknik baserat i Tyskland. Fokus ligger på jordning för rälsbunden trafik som överspänningsskydd, åskskydd och potentialutjämning. Teknik som minskar olycksrisker och räddar liv.

- När Trafikverket nyligen presenterade sin rapport för nytt inriktningsunderlag är det underhåll som prioriteras i den långsiktiga infrastrukturplaneringen. En viktig del i det är tex det föråldrade signalsystemet inom järnvägen. Här kan vi bistå med materiel och kompetens till infrastrukturen som hjälper till att modernisera för att minska driftstörningar, säger Charlie Andersson produktansvarig inom infra och elnät hos Rexel.

    Med dessa produkter kan infrastrukturföretag minska kostsamma driftstörningar och minimera anläggningsstilleståndstider och få ett optimerat koncept för åsk- och överspänningsskydd för olika specifika behov.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

    Kontakter

    Charlotta Schönberg

    Charlotta Schönberg

    Presskontakt Presskontakt 072-5621349