Gå direkt till innehåll
Detektera ohörbara LF-ljud och styr ljus i tex trapphus.
Detektera ohörbara LF-ljud och styr ljus i tex trapphus.

Pressmeddelande -

Nytt bland Rexels belysningsstyrning - en innovativ Akustisk Detektering från Extronic

Genom att använda ohörbara LF-ljud detekterar Extronics enheter dörröppningar och aktiverar belysningen i förväg, vilket betyder att belysningen tänds redan innan inträde i lokalen. För att bibehålla ljuset registrerar de hörbara HF-ljud, vilket innebär färre detektorer och minimal kabeldragning. En enda detektor har ett imponerande detekteringsområde upp till 50 meter i diameter och täcker smidigt ett trapphus på tre till fem våningar.

Extronic tar trådlös belysningsstyrning till nästa nivå med sin akustiska detektor AD46 Casambi. Med Bluetooth-mesh kan du enkelt styra Casambi-armaturer och detektera både dörröppningar och ljud. Detektorn har även en DALI-utgång för styrning av DALI-armaturer direkt från detektorn. Justerbar känslighet via app och inbyggd ljussensor för dagsljusreglering ger en anpassad och energieffektiv belysningsupplevelse. Programmeringen utförs enkelt via Casambi-appen.

Relaterade länkar

Ämnen


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349