Gå direkt till innehåll
Olikhet - en resurs för företaget

Pressmeddelande -

Olikhet - en resurs för företaget

Rexel går med i Diversity Charter för inkluderande arbetsplats

Alla medarbetare ska ha lika förutsättningar och det ingår i Rexels grundvärderingar att uppnå en jämställd och jämlik arbetsplats. Som ett led i detta kontinuerliga arbete har Rexel nu gått med i Diversity Charter Sweden, världens största nätverk för mångfald och inkludering. Nätverket verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs.

- För att uppnå en jämställd och jämlik arbetsplats vill vi på Rexel jobba ännu mer aktivt med mångfalds- och inkluderingsfrågorna. Vi behöver få in nya perspektiv, inte bara för att välkomna nya kollegor, utan också för att säkerställa en jämställd daglig verksamhet på arbetsplatsen. Vi ser fram emot att få dela erfarenheter och få nya perspektiv på frågorna genom vårt medlemskap i Diversity Charter, säger Håkan Hedberg, VD på Rexel Sverige.

  Rexel-koncernen har som mål att öka andelen kvinnor på Rexel, generellt men också i ledande positioner. Men det handlar inte bara om det, utan det handlar om att ha en inkluderande kultur där alla känner sig välkomna. En inkluderande kultur bidrar till att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla rätt kompetens. Fler perspektiv genererar bättre erbjudanden till kunderna och därmed ökad lönsamhet.

  Diversity Charter samlar över 15 400 organisationer som representerar över 17 miljoner anställda.

  Ämnen

  Kategorier


  Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

  Kontakter

  Charlotta Schönberg

  Charlotta Schönberg

  Presskontakt Presskontakt 072-5621349