Gå direkt till innehåll
Salli Hara-Haikkala, Prysmian Group, Eva Thorén Hultman, Rexel och Jenny Larsson, Schneider Electric.
Salli Hara-Haikkala, Prysmian Group, Eva Thorén Hultman, Rexel och Jenny Larsson, Schneider Electric.

Pressmeddelande -

Rexel driver på för en mer diversifierad elbransch

Initiativet om en diversifierad elbransch kommer från Eva Thorén Hultman på Rexel som tillsammans med Jenny Larsson, Schneider Electric och Salli Hara-Haikkala Prysmian Group startade upp initiativet under Elfack.

– I och med att elbranschen växer och behöver fler medarbetare behöver vi också rekrytera från en bredare målgrupp. Det är en viktig fråga ur flera perspektiv, många studier visar att företag som aktivt arbetar med diversifiering är mer lönsamma och utöver det riskerar vi att missa viktig kompetens om vi inte arbetar med denna viktiga fråga, säger Eva Thorén Hultman.

Under ELFACK skrev Rexels VD Håkan Hedberg tillsammans med 17 vd:ar från stora installatörer, grossister och leverantörer på löftet om att arbeta för en diversifierad elbransch.

Just nu är fokus på att öka andelen kvinnliga medarbetare i branschen men vi kommer även att titta bredare på hela mångfaldsfrågan.

– Vi som företagsledare behöver jobba proaktivt och tänka annorlunda för att få in fler perspektiv när vi rekryterar, säger Håkan Hedberg, vd för Rexel.

Nu kommer företagen arbeta vidare på eget håll för att i september samlas i en workshop och i olika arbetsgrupper enas om aktiviteter samt dela erfarenheter med varandra.

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349