Gå direkt till innehåll
Rexel hjälper företag banta sitt klimatavtryck

Pressmeddelande -

Rexel hjälper företag banta sitt klimatavtryck

Nu kan Rexels kunder se den totala mängden CO2-utsläpp som genererats från de produkter de köpt av Rexel. Insikten kan hjälpa alla att göra smartare val för att minska sin eller sina kunders klimatpåverkan, genom att identifiera källorna till koldioxidutsläppen.

På "Mina koldioxidutsläpp" på rexel.se visas den totala mängden CO2-utsläppen från kundens inköp de senaste 12 månaderna. Beräkningen visar summan av inköpta produkters CO2-utsläpp från alla skeden av livscykeln, från tillverkning, transport och installation till användning och återvinning.

- Det är ett första steg att visa koldioxiddata för så många kunder som möjligt. Det här är bara början på något som kontinuerligt kommer att utvecklas, säger Humaira Baneryd, Hållbarhetsansvarig Rexel.

Rexel har utvecklat en unik metod för att beräkna utsläpp av växthusgaser kopplade till de produkter som Rexel tillhandahåller. Vårt verktyg som heter Carbon Tracker* gör beräkningarna som är baserade på våra leverantörers framtagna miljödeklarationer, tekniska data för produkterna samt skalbara algoritmer utvecklade av Rexel. Hänsyn tas även till i vilket land användningen av produkterna sker.

För att säkerställa tillförlitligheten i resultaten krävs att flera parametrar uppfylls. Rexel arbetar kontinuerligt med att inkludera fler produkter i verktyget för att alla kunder ska kunna dra nytta av insikterna om sina CO2-utsläpp och därigenom ta aktiva steg mot en mer hållbar verksamhet.

* Metodiken i Carbon Tracker är validerad av extern part, LCIE Bureau Veritas, och överensstämmer med standarderna ISO 14025:2006 och ISO 14021:2016.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material till installatörer för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349