Gå direkt till innehåll
Foto Krisztian Tabori, unsplash.
Foto Krisztian Tabori, unsplash.

Pressmeddelande -

Rexel hjälper Malmö stad i kampen mot klimatförändringar

Malmö stad är medlem i European Green Capital Network och höjer nu nivån för hållbarhet. Man blir med detta en av Europas mest innovativa städer i kampen mot klimatförändringar.

Rexel har tillsammans med leverantörer jobbat med att ta fram och installera produkter och teknik under ett antal år utifrån Malmö stads önskemål.

Den 12 km långa inre Ringvägen är det första projektet med inställbara led-dioder där man kombinerar både säkerhet och effektivitet med miljövänlig belysning. Lösningen anpassar färgtemperaturen från 2000K när trafiktätheten är låg upp till 3000K när vägen är som mest trafikerad. Tekniken är förberedd för i stort sett all nuvarande och kommande teknik och kallas populärt ”Komplett IOT”. Den valda tekniken kan användas vid de flesta typer av offentlig belysning utomhus.

- Vi styr ljuset efter trafiken med starkare ljus när det är hög trafik och sänker ljusnivån och färgtemperaturen på natten för att tydligt signalera till trafikanterna att ”nu är det natt”, berättar Johnny Clausen, sektionschef Teknik och Konstruktioner på Malmö stad.

Inom en snar framtid kan alla infarter till Malmö stad vara utrustade med denna lösning. Rexel har redan levererat liknande lösningar till industriområden och en hel stadsdel.

- Vi använder också en avskärmningsteknik som minskar ljusföroreningarna. Ljuset kan regleras tack vare att armaturerna är försedda med noder, förklarar Hans Hansson på Rexel. Det är viktigt att man provar sig fram och testar lösningar. Tekniken går stadigt framåt - det som gäller idag kan ha förändrats och något nytt har kommit, avslutar han.

Malmö stad är mycket nöjda med detta projekt med inställbara vita lysdioder på motorvägen eftersom det garanterar säkerhet, effektivitet och miljövänlig belysning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material till installatörer för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349