Gå direkt till innehåll
Rexel och Umia levererar ny energi till Umeå

Pressmeddelande -

Rexel och Umia levererar ny energi till Umeå

Idag används energilager till att stötta elnätet med obalanser, vilket idag ger en bra avkastning för både villaägare, fastighetsägare och industrier. Samtidigt gynnar man både samhället och elnätet med balanseringen av elnätet

- Vi på Rexel har arbetat länge med energiteknik som solceller och energilager. Den här installationen är ett fint bevis på hur företagen nu ser hur energieffektivisering kan bli en lönsam affär både för kunden och för klimatet, säger Anthony Sorsa, Försäljningschef för Energilager på Rexel Sverige.

Ett företag som satsat på batterier är Bostaden i Umeå, där UMIA installerar projektet. Energilagret ska initialt användas till stödtjänster men senare till att öka andelen egenanvänd solelproduktion. På Verkstadsgatan i Umeå har Rexel levererat ett projekt med 150 kW effekt och 150 kWh energilagring. Nu installeras över 800 stycken solceller som ska producera uppemot 290 000 kWh per år. Installationen innehåller växelriktare från Huawei, solceller från Trina Solar och batterier från norska Pixii.

- Den här typen av projekt kräver hög teknisk kompetens och då har det varit väldigt tryggt att ha Rexels kunniga experter i ryggen, förklarar Joakim Danielsson på Umia.

I framtiden kommer man också kunna kapa toppar när effektavgifter förväntas bli högre, öka andelen egenanvänd solel och minska klimatavtryck genom att köpa mindre ”oren el”.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material till installatörer för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349