Gå direkt till innehåll
100procent eldrivet när Rexel levererar i Stockholm stad.
100procent eldrivet när Rexel levererar i Stockholm stad.

Pressmeddelande -

Rexel satsar på eldrivet

Leveranser med Rexels elmaterial i Stockholm city rullar nu ut i en 100 procent eldriven transportbil.

Detta är ett av stegen i Rexels satsning på att minska negativ klimat- och miljöpåverkan.

Redan är 100 procent av alla leveranser fossilfria i storstadsområdena Göteborg och Stockholm samt Borås. Sedan en tid tillbaka körs där alla leveranser på HVO (Hydrerad Vegetabilisk Olja), tillsammans med Widriksson och Transportproffset. I andra delar av landet levererar flera av Rexels transportörer delvis på förnybart drivmedel fossilfritt främst på HVO.

- Det här ett av stegen för att nå vårt mål om 60 procent minskning av Scope3 för godstransporter till 2030 i absoluta tal, säger Humaira Baneryd hållbarhetschef Rexel.

För ytterligare frågor:

Hans Täckenström, Kommunikationsdirektör. Tel: 0720-92 10 31

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349