Gå direkt till innehåll
SvFF får ny energi från Rexel

Pressmeddelande -

SvFF får ny energi från Rexel

Det finns 1500 fotbollsplaner bland de fotbollsföreningar som tillhör Svenska Fotbollförbundet.

Vi är den största idrotts- och folkrörelsen, så för oss är det därför väldigt viktigt att vara hållbara, på alla områden vi kan. Om vi dessutom kan hjälpa föreningarna att minska kostnaderna, ja då är det verkligen ett "vinn-vinn", säger Håkan Sjöstrand, Generalsekreterare på SvFF.

De flesta av fotbollsplanerna lyses idag upp av gammal teknik, som ger sämre ljus och drar upp till 8 gånger mer energi.

- Bara genom att byta ut belysningen till moderna LED-lampor kan vi i en enda fotbollshall spara upp till 45 000 KWh per år. Dessa pengar kan då i stället användas till ungdomsverksamheten, säger Hans Täckenström, Kommunikationsdirektör på Rexel.

Redan har projektet hunnit ge bidrag till byte av belysningen på 23 anläggningar. Och intresset är stort.

- Med ett energipris på dryga fyra kronor inklusive nätkostnader och skatter förra året, så kan föreningarna räkna hem investeringen på ett par år, då de också får ett investeringsbidrag från projektet. För oss som energiexperter känns det bra i hjärtat att kunna bidra till att hjälpa föreningar att spara pengar på energi för att lägga energin på ungdomsidrotten, avslutar Hans Täckenström på Rexel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349