Gå direkt till innehåll
Rexel vinner Rapid Rollout tillsammans med SustainLab på Ignite Awards 2022

Pressmeddelande -

Rexel vinner Rapid Rollout tillsammans med SustainLab på Ignite Awards 2022

Rexel får priset Ignite Rapid Rollout 2022 - Private Sector, för att man tillsammans med SustainLab har bevisat att startups kan samarbeta med företag, trots skillnader i storlek, ekonomi och kultur. Tack vare ett starkt engagemang och beslutsamhet att driva innovation har samarbetet växt från första mötet under Sweden Innovation Days i januari till en fullständig kommersiell utrullning på rekordtid.

- Vi på Ignite Sweden är stolta över att ha Rexel som partner. Rexels höga ambition att ta ledningen inom hållbarhet för sig själva, sina kunder och sina leverantörer är inspirerande. Genom sitt samarbete med SustainLabs kan de visualisera hållbarhetsprestandan i sitt arbete och visa oss hela vägen till en mer hållbar framtid. De har gått bortom pilotprocessen för att tillämpa resultaten i en större skala för att säkerställa verklig förändring, säger Sara Hamlin, Head of Corporate Partnerships på Ignite Sweden.

  • SustainLab är en plattform för hantering och insamling av hållbarhetsdata. Systemet visualiserar data och hjälper till att rapportera från den.

- Denna plattform effektiviserar vårt arbete genom att vi lägger mindre tid för administration av insamling vilket frigör tid för oss att jobba mer med hållbar utveckling. Vi är mycket glada över att vi har på så kort tid lyckats inleda ett samarbete med SustainLab och snabbt kommit igång med deras plattform, förklarar Humaira Baneryd, Hållbarhetschef Rexel.

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349