Gå direkt till innehåll
2023 förändras belysning för alltid

Pressmeddelande -

2023 förändras belysning för alltid

Snart kommer en av de största förändringarna vi har sett i belysningsbranschen.

EU:s nya RoHS-direktiv siktar på att minimera farliga ämnen i belysningsprodukterna på marknaden, ett steg på vägen mot en grönare framtid. I februari 2023 kommer ett förbud mot import och tillverkning av kompaktlysrör och T5 cirkellysrör. I slutet av augusti förbjuds även T8- och T5-lysrör.

Det innebär en rejäl omställning – inte bara inom det vi köper, utan hur vi tänker kring belysning. Fokus ska vara på att välja hållbara lösningar som kan minimera vår miljöpåverkan. Det markerar slutet av en era – den konventionella fluorescerande ljuskällan, och introduktion av ny era dominerad av LED-belysning.

Du kan redan idag förbereda dig inför omställningen genom att utvärdera belysningen i din anläggning eller ditt nästa projekt. Är det inte dags att äntligen byta till nya LED-armaturer? Kanske fundera över ett uppkopplad system? Att byta ut konventionella lysrör till LED-alternativ kan erbjuda stora besparingar i energi och pengar.

Kontakta oss här för en kostnadsfri energianalys och belysningsinventering av din belysningsanläggning.

Kategorier


Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.

Kontakter

Charlotta Schönberg

Charlotta Schönberg

Presskontakt Presskontakt 072-5621349

Relaterat innehåll